.

Tijdens onze programma’s werken we met jouw team aan die energieke werkomgeving. We werken met de theorie van Patrick Lencioni die de vijf succesfactoren van een sterk team beschrijft. Vertrouwen en openheid zijn daarbij de basis. Patronen worden doorbroken, gevoeligheden leggen we bloot en we spiegelen de rollen van iedereen binnen het team. Eng? Ja. Confronterend? Misschien! Maar door deze creatieve ontwrichting komen we bij de kern en kunnen we vanuit die basis werken aan een gezamenlijk doel!

We hebben oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de zorgprofessional en hart voor het zorgteam. Een teamprogramma heeft altijd het Team Fundament als basis. Deze trainingsdag legt het fundament onder een krachtig team. En alleen op die manier kun je een energieke omgeving creëren.

 

Om een idee te krijgen van ons trainingsaanbod hebben we hieronder een aantal trainingen uitgewerkt.

Let wel: wij nemen niet alleen genoegen met wat jullie vraag is, maar in het belang van het team doorgronden wij wat er echt nodig is! Onze programma’s kenmerken zich door maatwerk. Aansluiten bij al het goede wat er is en met het team de ambitie versterken om verder te ontwikkelen!

TEAM FUNDAMENT

KERNKRACHT OPENHEID VERTROUWEN

Met de ene collega kun jij lezen en schrijven en met de ander verloopt de samenwerking stroef. Hoe kan dat eigenlijk? Niet iedereen is hetzelfde. Ja, hallo open deur. Maar hoe gaan we dan wel een energieke samenwerking met elkaar aan?

Om als team een goede start te maken krijg je in de training Team Fundament inzicht in de verschillende gedragsstijlen van jezelf en van je collega’s. Belangrijk, want hierdoor ga je elkaar  en elkaars keuzes beter begrijpen.

 

Het legt een stevige basis van vertrouwen en verbinding binnen een team. 
Zowel professioneel als persoonlijk! Speciaal voor deze training ontwikkelden wij het kleur-run-kompas. Een inspirerende manier om je team echt goed te leren kennen.

Team Fundament legt de energieke basis voor een krachtig vervolg.

Uitspreken wat je bezig houdt, waar je last van hebt en wat je anders wilt, is doodeng. Maar super waardevol voor je team. Nog spannender is om je eigen rol binnen het team eens kritisch onder de loep te nemen. En toch gaan we dat doen!

Jouw kijk op dingen kan namelijk wel eens verrassend anders zijn dan die van je collega’s. Door hier inzicht in te krijgen creëer je begrip voor elkaar. Want samen zijn jullie verantwoordelijk voor hoe je als team op de werkvloer functioneert.

Onderdelen van deze training zijn professioneel roddelen en bouwen op elkaar. Want open communiceren versterkt het teamgevoel. En dat mag best met een beetje humor!
.

PRIKKELEND DIALOOG

KERNKRACHT COMMUNICATIE VERANTWOORDELIJKHEID

Een prikkelend dialoog waar je team lang over na zal praten!

KRACHTIG NAVIGEREN

KERNKRACHT
FOCUS
BETROKKENHEID

Stel je wordt met je team in een bos gedropt. Het doel is de uitgang van het bos vinden. Er klinkt een startsignaal en iedereen rent een andere kant op. Sommigen kiezen samen hetzelfde pad en een ander sprint dat ene smalle bospaadje in. Verwarring alom, want moeten we niet bij elkaar blijven? 

Krachtig Navigeren als het einddoel niet helder is omschreven, is onmogelijk. Jouw team gaat dus aan de slag om samen een glashelder doel te formuleren. Waar gaan we voor en waar staan we voor. En hoe werken we hier samen naartoe. Het resultaat is een team dat voor elkaar door het vuur gaat! 

Deze training is niet voor eigengereide types die alleen hun eigen pad willen bewandelen.

Pas als het einddoel duidelijk is, kun je richting kiezen.

Vergaderen is natuurlijk zonde van de tijd. Het neemt kostbare tijd weg die jullie liever steken in de cliënt. En wat levert het eigenlijk op? De plannen worden zelden omgezet in acties en leuke ideeën verdwijnen net zo snel van tafel als ze erop gekomen zijn. Energiek vergaderen klinkt in de kern dus als een tegenstelling. Maar het kan echt!
Tijdens de training Energiek Vergaderen leren we teams hoe ze gemotiveerd en binnen een inspirerende sfeer de koppen bij elkaar kunnen steken..

ENERGIEK VERGADEREN

KERNKRACHT INSPIRATIE EFFICIËNT

Energiek vergaderen? Jawel, het kan!

FRIS FUNCTIONEREN

KERNKRACHT
BINDING
REFLECTIE

Wie weet nu het beste hoe jij functioneert binnen je team? Is dat je leidinggevende of zijn dat je directe collega’s? Juist! Tijd om dat 1-op-1 gesprek in te ruilen voor een 360 graden scan. Spannend als jij wordt besproken door je team? Zeker. Maar zij maken jou dagelijks van dichtbij mee en dus is hun positieve feedback of inspirerende tip toch net een beetje waardevoller.

Fijne bijkomstigheid is dat je ook jouw collega’s die energieke feedback mag geven. Dit maakt jullie een krachtig team. En de kracht van het team wordt de kracht van de organisatie!


 

 

.

Reflecteren op elkaar creëert een ijzersterke verbinding.